5 juni 2016
14:00

Hertzöga BK gul

Referat: Lysviks IF - Hertzöga BK gul

Matchdags igen och denna gång mot duktiga Hertzöga BK Gul. En tuff match väntade i den gastande solen. Under veckan har vi tränat försvarsspel och närkampsspel. Att våga gå in på kropp mot våra motståndare. Och det gav resultat .Alla våra lirare gav allt, tacklade och stod upp bra mot Hertzöga.

Vi hade två delmål denna dag och vi var ytterst nära att klara det ena i första halvlek, Vi sade att vi skulle hålla tätt de första 10 minuterna, resultatet blev 9 minuter. Måste verkligen berömma försvarsjobbet i första halvleken. Gav inte motståndarna tid med bollen och låg rätt i positionerna. Första halvleken hade vi 0-4 i baken, men med lite tur så sätter vi våra chanser. Melwin sköt ett hårt skott som studsade över målvakten och nära att hamna i mål, men inte denna gången. Vi hade om jag räknat rätt 6 klara målchanser och blir vi mer kliniska framför mål blir vi farliga till hösten.

Andra halvlek gick vi mer offensivt och vi kom absolut framåt mera, men i värmen tappade vi fokus bakåt och därmed fick Hertzöga några "gratis" chanser och trots att målvakten för dagen, Tindra gör en hel del räddningar kan man inte ta allt.

Andra målet för dagen var enkelt. Vi skulle göra mål. Och vi gjorde två :-) Tim skjuter ett jätteskott i nätmaskorna och William trycker in en riktigt pärla efter ett bra framspel från Lukas,L.

Nu är det en två veckor till sista matchen innan sommaruppehållet, hemma mot sunne. Vi ska träna hårt på anfallspel,positionsspel och försvarsspel fram tills den matchen.

Det har varit fantastiskt kul att se alla framsteg denna säsong och denna match var helt klart vår bästa :-)
Vill passa på att även tacka våra duktiga 07'or för deras insats denna dagen. Emil Larsson, Lukas Larsson och Theo Thunander.